Türkçe
Nisan Ayı İndirimlerinden Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! Büyük Nisan Ayı İndirimleri Başladı! Fırsatlardan Yararlanmak İçin Hemen İletişime Geçin! 444 28 67

Gönderiler

Kış Bahçesi Dekorasyon Fikirleri

Kış Bahçesi Dekorasyon Fikirleri

Bir kış bahçesine ya da onu oluşturulabilecek alana sahip olan pek çok kişi kış bahçesi dekorasyon fikirleri arıyor.  ​​Kış bahçesi dekorasyon fikirleri ile sahip olduğunuz harika bahçeyi çok keyifli bir hale getirebilirsiniz. Kış bahçesi dekor edilme konusunda en keyifli alanlardan biridir. 

Kış Bahçesi Dekorasyonu İçin 5 Harika Öneri

İsterseniz kış bahçesi tasarımları yaparken aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz. Bu önerilerle bahçe ya da kış balkon modelleri için de fikir edinebilirsiniz. 

Bitki Seçiminde Özenli Olun!

Kış bahçenizin atmosferini canlandırmak için çeşitli bitkilere ihtiyacınız var. Zaten adı bahçe olup de içinde bitki olmayan bir alan düşünülemez. Yeşil bitkiler, palmiyeler, sarmaşıklar en gözde seçeneklerdir. Onların insana yaşam enerjisi veren etkisinden mutlaka yararlanın. Bunu yaparken de saksı ya da bitkilerin üzerinde konumlandığı raf, askılık gibi ürünleri özenle seçin. 

Aydınlatma Araçlarını Kullanın!

Kış bahçenizi sıcak ve davetkar hale getirmek için uygun aydınlatmayı seçin. Yumuşak ve romantik bir atmosfer yaratmak için mumlar veya zarif avizeler kullanabilirsiniz. Ayrıca, bitkilerin doğal ışığı almasını sağlamak için cam tavanınıza özel bir dikkat gösterebilirsiniz. Aynı şekilde kapalı balkon ya da kış bahçesi balkon modelleri için de aydınlatma önemsenmesi gereken bir konudur. 

Rahat Oturma Alanları Tasarlayın!

Kış bahçenizde keyifli vakit geçirebileceğiniz rahat oturma alanları oluşturun. Rahat minderler, şık sandalyeler veya salıncaklar gibi mobilyalar kullanarak dinlenme ve okuma köşeleri oluşturabilirsiniz. Ayrıca, bitki desenli minderler ve yastıklarla da dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz. Şezlong modelleri, sallanan sandalyeler, salıncaklar, bahçe oturma grupları müthiş bir konfor sunar. 

Doğal Malzemeler

Kış bahçenizin dekorasyonu için mobilya seçerken doğal malzemeleri tercih edebilirsiniz. Doğal ya da doğal görünümlü malzemeler, ortama büyük bir sıcaklık etkisi katacaktır. Ahşap mobilyalar, doğal taşlar, sepetler veya hasır aksesuarlar gibi doğal malzemeler kullanarak rustik ve organik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Renklerin Enerjisinden Yararlanın!

Kış bahçenize canlılık katmak için renkli detaylar ekleyin. Renkli çiçekler, renkli seramik saksılar veya renkli aksesuarlar gibi canlı renklere sahip unsurlar kullanarak enerjik ve neşeli bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Bu önerilerle kış bahçenizi kişisel zevklerimize uygun bir şekilde dekore edebilir ve keyifli bir ortam yaratabilirsiniz. Bu amaçla kış bahçesi mobilyaları araştırabilirsiniz. En güzel kış bahçesi mobilya seçeneklerine Bahcce.com’dan ulaşabilirsiniz. 

Kış Bahçeleri Hakkında Harika Bilgiler

Yapıların bir parçası olmasına karşın dışarıda kalan ve genellikle kapalı olan alana kış bahçesi denir. Çoğunlukla duvar tipi olarak cam kullanılır. Hatta en güzel kış bahçelerinde tavan da camdan yapılır. Doğal ışığın içeri girdiği ama yağmur, soğuk, rüzgar gibi etkenlerden korunaklı olan kış bahçeleri, kışın vakit geçirmenin en keyifli olduğu alanlardır. Bu ortam, kışın bitkilerin büyümesi hatta çiçek açması için de çok elverişlidir. Kış bahçelerinde mevsim dışı bitkiler yetiştirmek mümkündür ama bu alanlar daha çok kışın keyifli vakit geçirmek üzere tasarlanır. 

İlk kış bahçesi örneklerine Antik Roma döneminde rastlanıyor. Keyfine düşkün Romalı aristokratlar, muhteşem güzellikte kış bahçeleri tasarlamış. Bunlara dair mozaiklerdeki tasvirler ise günümüze ulaşmış durumda. Özellikle Antik Yunan halkının bağlar içine kurduğu kış bahçelerinin bu fikrin atası olduğu varsayılıyor. Ortaçağ Avrupasında da bazı çok büyük manastırların içinde cam tavanlı kış bahçeleri vardı. Bugünkü anlamıyla konutlardaki modern kış bahçelerinin öncüsü ise 19. Yüzyıl Londra evleridir. Özellikle egzotik bitkileri İngiltere’de de görmek isteyen asiller bu bahçeleri çok önemsemiş hatta bir kültür meselesi haline getirmiştir.  Bu zevk, sera cam teknolojisinin ve ısıtma sistemleri teknolojisinin gelişmesini sağlamıştır.